Skip to main content

Våldsamheterna som nyligen ägt rum i Myanmars norra delstat Rakhine har lett till massförflyttningar av befolkningen både inom landet och över gränsen mot Bangladesh.

Hundratusentals människor har sökt skydd i provisoriska bosättningar i området Cox’s Bazar, Bangladesh, där de lever under extremt osäkra förhållanden.

FN:s livsmedelsprogram (WFP) arbetar med lokala och internationella partners, för att hjälpa de människor som kommer till Bangladesh från Myanmar.  Vid ankomsten får de högenergikex. När de är bosatta får de varannan vecka en ranson på 25 kg ris, beräknat för en familj på fem personer.

WFP är särskilt oroade över hälsan för kvinnor och barn som kommer hungriga och felnärda efter flera dagar på flykt. De mottar speciellt nutritions stöd från WFP.

WFP:s program i Myanmar har störts allvarligt av den pågående krisen.  

882 000
flyktingar från Myanmar har tagit emot mat vid minst ett tillfälle från WFP i Bangladesh
161 miljoner kronor
behövs för att mätta nyanlända och människor som redan befinner sig i lägren

Vad WFP gör för att hjälpa flyktingar från Myanmar i Bangladesh

  • Livsmedelsassistans

    Från Januari 2018 har 882 000 människor tagit emot mat från WFP vid minst ett tillfälle, och är registrerade för att få ransoner varannan vecka.
  • Näring

    För att bekämpa den alarmerande nivån av felnäring ger WFP nutrition stöd till 124 000 människor. Det inkluderar barn som är 6 månader gamla samt gravida och ammande kvinnor.

Stöd WFP:s arbete i Myanmar/Bangladesh