Skip to main content

Våldsamheterna som nyligen ägt rum i Myanmars norra delstat Rakhine har lett till massförflyttningar av befolkningen både inom landet och över gränsen mot Bangladesh.

Hundratusentals människor har sökt skydd i provisoriska bosättningar i området Cox’s Bazar, Bangladesh, där de lever under extremt osäkra och försämrade förhållanden.

FN:s livsmedelsprogram (WFP) arbetar med lokala och internationella partners, för att hjälpa de människor som kommer till Bangladesh från Myanmar.  Vid ankomsten får de högenergikex. Och när de är bosatta får de varannan vecka en ranson på 25 kg ris, beräknat för en familj på fem personer.

WFP är särskilt oroade över hälsan för kvinnor och barn som kommer hungriga och felnärda efter flera dagar på flykt, och WFP ger dem näringsstöd.

WFP:s program i Myanmar har störts allvarligt av den pågående krisen.  

Mer än en halv miljon
flyktingar från Myanmar har tagit emot ris vid minst ett tillfälle från WFP i Bangladesh
670 miljoner SEK
krävs för att mätta nyanlända och människor som redan befinner sig i lägren

Vad WFP gör för att hjälpa flyktingar från Myanmar i Bangladesh

  • Livsmedelsassistans

    Från och med den 6 oktober har 580 000 personer tagit emot ris från WFP vid minst ett tillfälle, och är registrerade för att få ransoner varannan vecka.
  • Näring

    WFP tillhandahåller en förstärkt vete-sojablandning för att göra gröt till alla familjer med småbarn, gravida kvinnor och ammande mödrar när de kommer för att hämta sina risransoner.